A korai magömlés problémája mindkét nem szemszögéből nézve

765
HOZZÁSZÓLÁS:

A korai magömlés, mint fogalom többféle módon meghatározható, attól függően, hogy a nők vagy a férfiak szempontjait fogadjuk-e el.

korai-magomles-13

Amennyiben a nő kielégületlensége az, ami a férfit rábírja, hogy orvoshoz menjen, akkor már mondhatjuk hogy a magömlés korai, ha egynél többször fordul elő, ielőtt a partner eljutna az orgazmusig. Ebben az esetben az asszony orgazmusig való eljutásának gyorsasága vezet el annak megítéléséhez, hogy a magömlés korai-e vagy sem.

Másfelől a férfi maga is sajnálhatja, hogy a szexuális aktus, amibe belekezdett, ilyen rövidre sikerült. Ezért van az. hogy a második meghatározás, melyet az amerikai kézikönyvek is elfogadnak, csak a férfit veszi számításba: „Az aktus során a magömlés korai, amikor váratlanul következik be – még mielőtt az az egyén számára kívánatos lenne -az orgazmus akaratlagos kontrollálóképességének állandósult hiánya miatt.”

Valóban betegségről van szó?

Inkább nevezhetnénk „szexuálpszichológiaizavarnak, mely annyira gyakori, hogy kétkedésre adhat okot. Az elmúlt évtizedekben szexológusok igen eltérő adatokat határoztak meg a korai magömlés elterjedése kapcsán: A skála igen bő, 40-70% között mozog.

Egyébként csak néhány évtizede beszélünk korai magömlésről. Pontosan azóta, amióta a nők a társadalomban elfoglalták az őket megillető helyet. Annak előtte az orvosok csak az általuk „magömlés a kapu előtt”-ként emlegetett (‘ejaculatio ante portas’) jelenségével bajlódtak – Mindez arra utal, hogy a magömlés még a vaginába történő behatolás előtt következik be, ezáltal veszélyezteti a házaspár termékenységét.

A meghatározás körüli bizonytalanságon túl

Manapság az az elfogadott nézet, hogy attól a pillanattól, amikor a páciens (vagy a partner) kielégületlenséget érez és panaszkodik erről orvosának, annak arra kell törekednie, hogy gyógymódot, és ha lehet, végleges megoldást találjon.

A bizonytalanságon túl, kétféle korai magömlési forma között kell különbséget tennünk:

  • az egyik forma az. amely mindig is létezett és voltaképpen az egyén személyiségétől függ,
  • a másik pedig az egyén életének valamely eseménye után jelentkezett, és amelyből nyilvánvalóan más, könnyen vagy nehezen azonosítható problémák is következnek, és amelyet általában könnyebb orvosolni.
765
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]